In Uw Voordeel producten

 | 

Roos Hydrolaat


Heeft een verzachtende maar wordt ook ten zeerste gewaardeerd om haar cel vernieuwende, samentrekkende, reinigende en verfrissende werking. Een weldaad voor iedere huid en ideaal voor de verzorging van de baby. Een heerlijke gezichtswater en met name voor de huid rondom de ogen. Opbrengen op een met water  bevochtigd wattenschijfje.

De waterdamp die tijdens een distillatieproces neerslaat, wordt opgevangen waarna de olie wordt verwijderd waardoor de hydrolaat overblijft. Roos hydrolaat bevat de water oplosbare delen van etherische oliën. Werkt verkoelend en is geschikt voor iedere huidtype en met name bij rimpels en couperose. Niet te verwarren met rozenwater,dit levert huidirritaties op. In de winkels wordt ook Roos lotion verkocht, hier zit echter alcohol in wat slecht is voor de huid en irriterend voor de ogen.

Rozen water is absoluut niet hetzelfde als Rozen hydrolaat

Rozen water wordt verkregen door rozen blaadjes te koken in gedestilleerd water en wordt niet door de huid opgenomen, heeft verder geen meerwaarde voor de huid is vrij goedkoop (vanaf € 1,35) wordt verkocht in tropische winkels en wordt voornamelijk in de keuken gebruikt voor in gerechten. 

Rozen hydrolaat wordt verkregen door stoom distillatie (water wordt verhit in een distilleerketel en door de planten geleid. De verzadigde stoom met etherische olie wordt afgekoeld en hierna wordt de etherische olie en de Roos hydrolaat gescheiden van elkaar) en is een product wat overblijft na het winnen van de etherische olie uit rozen bladeren. Tijdens het afkoelingsproces condenseert de stoom waarna er Rozen Hydrolaat ontstaat. Roos Hydrolaat wordt wel door de huid opgenomen.

Etherische oliën zijn zeer kostbaar voor het maken van een 1 kg etherische olie Roos heeft men minstens 5000 kilo rozen blaadjes nodig. 1 ml etherische olie Roos (10 druppeltjes) kost tussen de € 20,00 en € 40,00.

Roos zachte Hydrolaat (alle huidtypen) (P)IUVP0109 100 ml

Roos zachte Hydrolaat (alle huidtypen) (P)IUVP0109    100 mlEuro 5.95Aantal