In Uw Voordeel producten

 | 

TheeBiologische Rooibos thee ROOIB1 80 stuks

Biologische Rooibos thee ROOIB1    80 stuks
Puur natuurlijk, vrij van conserveringsmiddelen en vrij van kunstmatige geurstoffen.

De Jacob Hooy Rooibos thee is biologisch, zuiver, natuurlijk en zeer aangenaam van smaak. Het bevat geen bijmengingen, conserveermiddelen of kleurstoffen.

Een bijzondere thee uit Zuid-Afrika en meer dan alleen een kop thee!


Rooibos thee komt van een naald vormige struik die alleen in Zuid-Afrika groeit. Deze struiken met mooie gele bloemetjes bloeien meestal in oktober. Het zijn de naaldjes die gebruikt worden om thee te maken.


Rooibos is een plant die alleen in de zuidwest kaap van Zuid-Afrika groeit op een bepaalde hoogte met een stabiele vochtigheidsgraad. Rooibos thee is een heerlijk geurende, karaktervolle thee met een rijk aroma.'

Maar bovenal is het een thee met een verbazingwekkend verhaal. Bij toeval ontdekte Annique Theron in 1968 de unieke eigenschappen van de Rooibos plant. Zij heeft haar bevindingen neergeschreven in een boek: “Allergies, An Amazing Discovery”.
Oogsten na anderhalf jaar, optimale productie na 3 jaar en de levenscyclus van een rooibos struik is ongeveer 7 jaar.


Rooibos thee bevat veel anti-oxidanten. (Anti-oxidanten zijn stoffen die “vrije radicalen” binden en het lichaam helpt deze tegen te gaan. Vrije radicalen zijn schadelijke stoffen die ontstaan tijdens het verouderingsproces maar ook door alcohol, medicijnen en milieuverontreiniging). Er zitten meer anti-oxidanten in Rooibos thee dan in groene thee.


Een opvallend verschil tussen andere soorten thee en Rooibosthee is dat Rooibosthee niet van smaak en kleur verandert als de thee heel lang staat.  De thee die ‘s ochtends gezet is, kan ‘s avonds nog gerust gebruikt worden er verandert niets aan de thee.
 

Rooibosthee kan als gewone thee worden gezet: kokend water op het theezakje gieten en dan een paar minuten laten trekken totdat de mahoniekleur bereikt is. Gebruik 2 à 3 zakjes per liter.

 
Gebruik:


Doe het zakje in een kopje en overgiet dit met kokend water. 10 Minuten laten trekken en hiervan 3 x daags een kopje drinken. Mag gezoet worden, bij voorkeur met honing.Het is echter beter om het te zetten door een pannetje koud water op het vuur te zetten of een waterkoker met koud water te vullen. Doe de theezakjes in het koude water om het mee te laten koken. Zodra het kookt is het klaar. Op deze wijze komen de verbindingen tussen de moleculen beter tot stand, waardoor de thee een gezondere werking heeft. 

* Indien u kiest voor brievenbuspost dan gaat de thee over in brievenbusdoosje. Wij vragen een bijdrage van € 0,40 hiervoor.


Euro 5.75


Gaat u akkoord met brievenbuspost eigen risico:


Aantal  Brandnetel thee 35 gram

Brandnetel thee    35 gram
Brandnetel thee Los gesneden bologisch en gifvrij

Brandnetel Thee


Thee om te drinken: 2 theelepels per kopje en laat het 2 tot 3 minuten trekken.

Brandnetel is een goede tonicum en bevat ontzettend veel mineralen zoals: ijzer, calcium en silicium en zit boordevol vitaminen zoals vitamine A en C.

Brandnetel ondersteund het lichaam bij: vermoeidheid, lusteloosheid, een te hoge bloeddruk en afvallen. Is bacteriedodend en daarom uiterst geschikt bij infectieziekten. 

Verzacht oedeem, jicht en gewrichtsontstekingen, verbetert de doorbloeding maar werkt ook bloedzuiverend en bevordert de borstvoeding. Verder zorgt brandnetel voor het afvoeren van afvalstoffen, wat de huid ook enorm ten goede komt.  


Euro 1.95


Gaat u akkoord met brievenbuspost eigen risico:


Aantal  Brandnetel thee 85 gram

Brandnetel thee    85 gram
Brandnetel thee Los gesneden bologisch en gifvrij

Euro 3.95


Gaat u akkoord met brievenbuspost eigen risico:


Aantal  Kamille Bloesem IUV inclusief verzendkosten 35 gram

Kamille Bloesem IUV inclusief verzendkosten    35 gramKamille Bloesem uitwendig gebruik: 


bij slecht genezende wonden, huidontstekingen, huidproblemen, vermoeide ogen en oogontsteking. 
Het gebruik van Kamille tijdens een vapozone behandeling geeft een extra weldadig gevoel, het werkt verfrissend, kalmerend maar heeft ook een verwekend en verzorgend effect op de huid. Voor gebruik in de vapozone en stoombadje: twee theelepels per behandeling. Geschikt voor alle huidtypen. 

Gebruik van stoombadje bij. 


Verkoudheid het geeft direct weer lucht en zorgt voor een betere ademhaling. 
Hoesten, vergemakkelijkt het ophoesten van slijm. 
Mondspoeling bij keelpijn en mondinfecties 


Inwendig is Kamille aan te bevelen bij: griep, hoofdpijn, kiespijn, migraine, nervositeit, misselijkheid, slapeloosheid en maagklachten. Tevens kalmeert Kamille het zenuwstelsel bij zorgen en paniek en helpt bij menstruatiepijn.


Euro 2.89


Gaat u akkoord met brievenbuspost eigen risico:


Aantal  Kamille Bloesem IUV inclusief verzendkosten 85 gram

Kamille Bloesem IUV inclusief verzendkosten    85 gramEuro 5.78


Gaat u akkoord met brievenbuspost eigen risico:


Aantal