<< Vorige - Volgende >>


Dode zee zout grof DZZ1  400 gram


Dode zee zout grof DZZ1 400 gram


Puur natuur zonder chemische geurstoffen

Artikelcode: DZZ1Dode Zee mineralen (met ruim 40 bouwstenen)


De inwoners van het nabije Oosten weten het achtduizend jaar ; het water van de Dode Zee bezit het unieke vermogen om de huid gezond te houden en er jong uit te laten zien. De Dode Zee bezit de hoogste mineralenconcentratie van alle zeeën. Ze bevat 40 verschillende mineralen, halogenen en sporenelementen. Bovendien is het gehalte aan kalium en magnesium veel hoger. Deze unieke samenstelling van de Dode Zee is de belangrijkste factor voor de helende eigenschappen. 

De vochthuishouding van de huidcellen verbetert, zodat de huid gladder wordt en zich merkbaar beter spant.. een bad in sterke Dode Zee mineralen verlicht ook klachten bij ernstige huidaandoeningen(eczeem,psoriasis), reuma en chronische ontstekingen.

Daarnaast vermindert een Dode Zee mineralenbad oedemen, verbetert de werking van de schildklier en stimuleert de uitscheiding van verzuren uit het vetweefsel. Het zoutgehalte is max. 33%  en dat is 10 keer zoveel als in alle andere zeeën op aarde. Het grote percentage mineralen werkt rustgevend en ontspannend op de huid in, die daardoor de natuurlijke vochtigheid krijgt.

Mineralen zijn anorganisch, ze worden niet in het lichaam geproduceerd en moeten dus worden opgenomen. Dit kan via het voedsel maar ook via de huid. Er is geen opslag van mineralen in het lichaam, als ze hun werk gedaan hebben, worden ze weer uitgescheiden en moeten daarom steeds opnieuw worden  aangevuld. Ze zijn van levensbelang voor het lichaam en werken o.a. als katalysator voor vitaminen en activeren de enzymen.

Naast de mineralen spelen ook halogenen een belangrijke rol, het lichaam gebruikt ze op dezelfde manier als de mineralen. Halogenen verbinden zich direct met metalen tot zouten bijv. chloor,broom,fluor en jodium. Ze oefenen een sterke stimulerende kracht uit op natuurlijke genezingsprocessen van het lichaam. Mineralen en halogenen dragen allebei een elektrische lading, de mineralen zijn positief geladen, de halogenen negatief. Van deze eigenschappen wordt in de mineralen huidverzorging gebruik gemaakt.

Een bad in deze mineralen werkt ontspannend en kalmeert de door stress geplaagde zenuwen. De vochthuishouding van de huidcellen verbetert, zodat de huid gladder wordt en zich merkbaar beter spant. Een bad in een sterke concentratie Dode Zee mineralen verlicht ook de klachten bij ernstige huidaandoeningen, reuma en chronische ontstekingen.

Daarnaast vermindert een Dode Zee mineralen bad, oedemen, verbetert de werking van de schildklier en stimuleert de uitscheiding van vetzuren uit het vetweefsel.

Wanneer men de mineralen, die het lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren, vergelijkt met de mineralen die voorkomen in de Dode Zee, blijkt dat de meeste hiervan in de Dode Zee aanwezig zijn. In het bijzonder zijn de mineralen die nodig zijn voor het celmetabolisme aanwezig. 

Van de vele goede eigenschappen van de Dode Zee mineralen zijn er een aantal bijzonder belangrijk voor de huidverzorging en behandeling van huidproblemen.

Dit zijn: het hygroscopisch vermogen, dit is het vermogen om vocht vast te houden en aan te trekken. Dit wordt in de huidverzorging tweeledig gebruikt en wel om het vochtgehalte van een droge huid weer in balans te brengen en om ongewenste vochtophopingen in de huid te verwijderen.

Het vermogen van exfoliatie, de kracht om het afschilferen van de huid te stimuleren, belangrijk bij de behandeling van o.a. psoriasis en eczeem. 

Mineralen zijn anorganisch, ze worden niet in het lichaam geproduceerd en moeten dus worden opgenomen. Dit kan via het voedsel en ook via de huid. Er is geen opslag van mineralen in het lichaam, als ze hun werk hebben gedaan worden ze weer uitgescheiden en moeten daarom steeds opnieuw worden aangevoerd. Ze zijn van levensbelang voor het lichaam en werken o.a. als katalysator voor vitaminen en activeren de enzymen.

Mineralen als calcium, chroom, kalium, koper en natrium zijn essentieel voor bepaalde metabolische processen:

Zij helpen bij de uitwisseling van substanties via het celmembraan (osmose).

Controleren de vochthuishouding van de cellen, dus ook de huidcellen.

Beïnvloeden de kliersecreties. 

Hebben een gunstige invloed op het spier- en zenuwstelsel.

Katalyseren de vitamines.

Exfoliëren de huid.

Hier volgen in het kort de eigenschappen van de belangrijkste mineralen:

Broom kalmeert, verzacht en ontspant de huid.

Magnesium werkt anti allergisch.

Jodium en sulfaat zijn natuurlijke antiseptica.

Strontium en lithium spelen een belangrijke rol bij het goed functioneren van de huidcellen.

Natrium en calcium zijn belangrijk voor het natuurlijke genezingsproces.

Dode Zee bevat veel mineralen, zouten en spoorelementen en hebben een enorm groot toepassingsgebied en niet alleen voor de huid.

Bovendien wordt de huid soepeler en strakker door de voedende, verzachtende, vochtherstellende, zuiverende en elasticiteitsverbeterende elementen. Ze 
brengen een gevoelige huid tot rust, helpen tegen een schrale ontstoken huid, tegen jeuk en roodheid. Mineralen zoals zink laten wondjes sneller genezen. Het zeezout ontspant het lichaam en geeft dit nieuwe energie.

Van al deze eigenschappen wordt bij de verzorging van psoriasis, eczeem, roos, acne, rosacea en andere huidproblemen gebruik gemaakt van mineralen. Het basisprincipe hierbij is het herstel van de waterhuishouding in de huidcellen, want bij meerdere genoemde aandoeningen is de waterhuishouding sterk ontregeld, waardoor de huidcellen snel uitdrogen en afsterven, zodat de huid schilfert en jeukt. Bij regelmatig gebruik van mineralen en modder kan de conditie van de huid duidelijk verbeterd worden.

Acne behandeling met Dode Zee mineralen

Acne is een gecompliceerde aandoening van de talgklieren, het is een ontsierende huidafwijking waar veel aan te doen is met de juiste behandeling en daarop afgestemde producten. De behandeling is er op gericht de talgproductie van de huid en de zuurmantel met natuurlijke middelen te herstellen. De werking van Dode Zee mineralen is al duizenden jaren bekend.

Zij mineraliseren de huid, dringen door in de talg- en zweetklieren van de huid, normaliseren de talguitscheiding en herstellen de zweetafscheiding, samen goed voor de zuurmantel van de huid. Minder talg op de huid betekent minder kans op verstoppingen (acne). Een intacte zuurmantel zorgt voor bescherming tegen schadelijke stoffen en invloeden van buitenaf. Mineralen zijn voeding voor de huid, ze stimuleren de celdeling waardoor de huid zich sneller vernieuwt en gladder, zachter en egaler wordt. Mineralen worden opgenomen in het bloed waar ze voor betere aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof naar de weefsels zorgen en voor een snelle afvoer van afvalstoffen die bij acne in ruime mate aanwezig zijn. 

Vochtherstellende en regenererende behandeling 

Het verouderingsproces in de huid laat zich niet terugdringen, maar kan wel worden afgeremd. Iedere huid is verschillend, de één is vet de ander droog, de huiddikte is bij ieder anders, sommige huiden hebben fijne terwijl andere grove poriën hebben, zo zijn er nog veel meer verschillen aan te wijzen. Verouderingsverschijnselen vinden bij iedereen plaats, de huid verliest iedere 10 jaar zo'n 6% elasticiteit maar dit is wel afhankelijk van de leefwijze (roken en veel zon hebben een negatieve invloed op de huid), de levensomstandigheden (psychische belastingen als zorgen of verdriet), het klimaat (droge of vochtige lucht, kou of warmte) en andere factoren zoals bijvoorbeeld milieu-invloeden.

Een goede huidverzorging is een eerste vereiste om het verouderingsproces te vertragen. Dode Zee mineralen bewijzen al duizenden jaren hun effectieve werking op de huid. De Egyptische Cleopatra, koningin van de Nijl, maakte al gebruik van het water uit de Dode Zee, bekend om de mineraliserende werking.

Mineralen dringen diep door in de huid, waar ze de celdeling stimuleren, wat een vernieuwing en verjonging van de huid bevordert, dit vertraagt rimpelvorming. De mineralen verzorgen het evenwicht tussen de talg- en zweetafscheiding waardoor de zuurmantel zich kan herstellen. Een intacte zuurmantel beschermt de huid tegen overmatig vochtverlies en tegen schadelijke invloeden van buitenaf, het vochtgehalte van de huid zal zich verbeteren, de huid zal zachter en gladder aanvoelen en er stralender uit gaan zien. De huid wordt soepeler en strakker door de voedende, verzachtende, vochtherstellende, zuiverende en elasticiteitsverbeterende elementen.

Het gezicht spreekt boekdelen, op het gezicht staat te lezen wat je voelt, emoties als vreugde en verdriet, verschijnselen als vermoeidheid (fronsrimpels, gespannen of juist uitgezakte houding) of vol met energie (lachrimpeltjes, fiere houding) ze staan gebeeldhouwd in de huid van je gezicht. We weten allemaal wel hoe we gezond zouden moeten leven; niet roken, geen alcohol, matig met koffie en thee, veel groente, fruit, gezond en niet te vet eten, veel water drinken 1 liter per 25 kilo gewicht per dag)extra vitamine preparaten, voldoende slaap, frisse lucht, niet in ruimtes met cv of airco, niet te lang in de zon, werkdruk vermijden, spanningen uit de weg gaan, want als je hier niet aan voldoet zou dat funest zijn voor je huid. 

Soms is het onmogelijk om hieraan gehoor te geven je huid laat je dan meestal als eerste zien dat er in je lichaam iets aan de hand is. Bij stress stimuleren mestcellen die normaal in je huid aanwezig zijn, bepaalde weefselhormonen die verantwoordelijk zijn voor: vlekken, jeuk en andere irritaties die erger worden naarmate je drukker maakt. Een geïrriteerde huid zal sneller verouderen.

Mineralen stimuleren de celdeling wat resulteert in een vernieuwing en dus verjonging van de huid en daardoor een vertraging van de rimpelvorming. 
Deze mineralen en zouten uit de Dode Zee komen in de lichaamscellen voor, maar ook in het vocht rond de cellen en zij controleren daar de vochthuishouding. Door het mineraliseren van de cellen wordt de stofwisseling bevorderd waardoor de voedingsstoffen beter worden opgenomen en afvalstoffen sneller worden afgevoerd.

Mineralen bevorderen de celdeling in de huid, de dode huidcellen schuiven sneller naar buiten, en worden weggenomen, wat een verjongende werking heeft. De huid gaat weer glanzen, wordt zachter en strakker. De mineralen werken diep door in de huid en kunnen de elasticiteit van het weefsel verbeteren en zo de huid verstevigen.

Producten uit de Dode Zee maken het lichaam gezond en worden aanbevolen bij:  psoriasis, reuma, astma, gewrichtsontstekingen, eczeem, stress, hoofdpijn, acne, sproeten, haaruitval, roos, extreem droge huid, eeltvorming, kloven, huidirritaties, stofwisselingsstoornissen, spierpijn en ondersteuning bij herstel van de huid (bijv. na gewichtsverlies).
Euro 3.35
Gaat u akkoord met brievenbuspost eigen risico:


Aantal